U bent hier

Terras en balkon

Een terras en balkon vol bloemen of met een moestuintje

Terras en balkon

Genieten van bloemenpracht

Tuinieren kan ook zonder tuin. Een klein balkon of terras volstaat al voor een moestuinbak of -zak.

Bloemen in potten geven niet alleen een zalige geur en prachtige kleur, ze trekken ook bijen en andere nuttige insecten aan, die zorgen voor bestuiving.

5 tips voor een bloemrijk terras of balkon

Als je planten in potten of kuipen aanplant op je terras of balkon dan kan je met een goede verzorging een ganse zomer lang genieten van een ware bloemenzee. Planten in bloembakken hebben echter meer onderhoud nodig dan hun soortgenoten in de tuinborder. ECOstyle geeft 5 tips die ervoor zorgen dat je bloemen nog mooier, rijkelijker en langer kunnen doorbloeien.

Potgrond ECOstyle
Planten en verplanten

Planten in potten hebben het soms zwaar, door de beperkte ruimte voor hun wortels en het sneller uitdrogen van de bodem. Turfvrije potgrond van kokosvezel is heel luchtig en houdt veel vocht vast, waardoor je tot 50% minder water hoeft te geven.

Bemesten met vloeibare plantenvoeding

Cocopeat potgrond bevat natuurlijke meststoffen die de plant honderd dagen van voeding voorziet. Na deze periode kan je je planten verwennen met vloeibare organische plantenvoeding, die zorgen voor een evenwichtige groei en een uitbundige bloei.

Bemesten met AZ meststoffen

Wat moet je doen wanneer de bladeren van je planten verkleuren? Je hebt het vast al geraden, dan is het zaak om te bemesten. ECOstyle heeft het met haar AZ-meststoffen gemakkelijk gemaakt. Elke AZ-meststof bevat precies wat een plant nodig heeft om gezond te blijven. Zo bevat Hagen-AZ veel stikstof om gele blaadjes te voorkomen. Hortensia-AZ en Rozen-AZ bevatten juist veel fosfaat voor een langdurige bloei. Een handje AZ-meststof in het plantgat tijdens het planten en een extra handje over de bodem halverwege de zomer garandeert dat je planten in optimale vorm blijven.

Wat maakt AZ-meststof uniek? 

Alle AZ-meststoffen zijn 100% organisch en natuurlijk en bevatten dus geen kunstmest. Daarnaast hebben we er een speciaal ingrediënt aan toegevoegd: een dreamteam aan nuttige micro-organismen. Dit heeft een hoop voordelen! 

  • De meststof werkt wel 4 maanden lang, en al vanaf 5°C 
  • De meststof stimuleert het bodemleven dat je plant gezond helpt houden 
  • De meststof stimuleert wortelgroei, waardoor je planten minder gevoelig zijn voor droogte 
  • De meststof werkt supersnel
Start-to-moestuin

Heb je geen (grote) tuin, maar wil je toch graag je eigen groenten, fruit, of gewoonweg kruiden op je terras of balkon kweken? Dan is een (mini-)moestuinbak misschien wel iets voor jou.

Zoekveld