U bent hier

Siertuin

een ecologische en bloeiende siertuin

Een ecologische en bloeiende siertuin

Zorgeloos tuinplezier

Een tuin is een oase van rust, sociaal contact en herademing. Planten en bloemen, vogels die fluiten en de wind die zachtjes de bladeren van de bomen doet bewegen, wat is er meer nodig om gelukkig te zijn? Hou je ervan om in de tuin te werken, of hang je liever lekker in de hangmat? De keuze is aan jou, zolang je maar met volle teugen geniet.

Een siertuin vol bloeiende planten is niet alleen genieten voor ons, maar ook heel belangrijk voor bijen, vlinders en tal van andere dieren. Genoeg redenen om je planten wat extra liefde te geven.

Aanleg en onderhoud van een ecologische siertuin

Een siertuin waar planten en struiken blaken van gezondheid, flink groeien en rijkelijk bloeien en waarin ziekten en plagen geen schijn van kans maken, welke tuinliefhebber droomt daar niet van? In een siertuin ben je zelf de architect en schepper van wat er gebeurt. Wie een ecologische siertuin creëert doet dit voor zichzelf én de natuur, door rekening te houden met het milieu en de biodiversiteit. Zo bied je voedsel en - tijdelijke - verblijfplaatsen voor veel planten en dieren. 

Om jaren van je tuin te kunnen genieten, is regelmatig bemesten noodzakelijk, al vanaf het moment van de aanleg. Door zowel in het voorjaar als in het najaar te bemesten, zal je tuin een heel seizoen lang groeien en bloeien. Bovendien gaan al je planten gesterkt en afgehard de winter in. Zo zullen ze in het volgende voorjaar goed starten.

TIP: voorkom ziekten en plagen door een gezonde bodem

"Voorkomen beter dan genezen" en dat geldt ook in de siertuin. Er kunnen tal van maatregelen genomen worden om ziekten en plagen te voorkomen. De omgeving van de plant heeft directe invloed op het ontstaan van ziekten en plagen. In een grond met de juiste structuur en voldoende voeding zal een plant zich optimaal ontwikkelen. Daarnaast is een juiste verzorging ook zeer belangrijk.

Plagen bestrijden op een ecologische manier

Ondanks deze maatregelen kan het toch gebeuren dat er ziekte en plagen optreden. Soms brengen deze zoveel overlast met zich mee of tast deze de sierwaarde van de planten zodanig aan dat het noodzakelijk is de plaag te bestrijden. ECOstyle geeft de garantie dat dit, met de gewasbeschermingsmiddelen in haar gamma, kan met respect voor bodem- en ander leven in de tuin. Uiteraard is het belangrijk dat je de aanwijzingen op de verpakking in acht neemt.

Zoekveld