U bent hier

Gazon

volop genieten van een ecologische grasmat

Een mosvrij en diepgroen gazon?

Kinderen en honden spelen en ravotten graag in het gras, volwassenen vinden het heerlijk om bij goed weer lekker op het gazon te relaxen. Eén ding hebben alle gazonliefhebbers gemeen: iedereen wil graag een diepgroen gazon zonder dorre vlekken, zonder onkruid en zonder mos. Wie jaar in jaar uit mooi gras wil hebben, moet het goed onderhouden: verticuteren, maaien en bij droog weer sproeien. Met de ecologische gazonproducten van ECOstyle tover je je gazon om in een droomgazon waar je trots op kan zijn.

In 3 stappen jouw gazon perfect onderhouden

ECOstyle biedt in 3 fases producten die onmisbaar zijn voor het gazon. Samen vormen zij het perfecte ecologische team om uw gazon om te toveren in een mosvrij en diepgroen grastapijt.

ECO+ meststoffen met ProtoPlus technologie

Protozoa zijn ééncellige micro-organismen die vrijwel overal op aarde voorkomen, ook in de bodem. Dat protozoa een belangrijke rol spelen in de bodem is al langer bekend, maar dat zij ook gebruikt kunnen worden om organische meststoffen beter te laten werken is compleet nieuw. Door protozoa toe te voegen aan onze organische meststoffen, zijn de voedingsstoffen uit de meststof sneller beschikbaar voor de plant. Hierdoor werkt de meststof zelfs onder koude omstandigheden, al vanaf 5°C.

Lees alles over deze unieke technologie

Gazon ECO+ meststof
Gazon ECO+ meststof

Gazon ECO+ meststof heeft een indirecte werking tegen mos: die zorgt ervoor dat de kale plekken met het dode mos snel weer dichtgroeien door een forse grasgroei in de breedte. Hierdoor krijgen mos en onkruid minder kans.

Aqua-Kalk
Aqua-Kalk

Aqua-Kalk is een 100% natuurlijke kalk, gewonnen uit de reststoffen van het onthardingsproces van drinkwater. Aqua-Kalk werkt langdurig. Bij een zure bodem zal Aqua-Kalk tot wel 4 maanden lang actief blijven. Bij een minder zure bodem zal de kalk als buffer in de bodem blijven en de zuurgraad geleidelijk bijsturen.

Een gazon aanleggen in 4 stappen

Het aanleggen van een gazon is meestal één van de laatste werkzaamheden na de bouw of renovatie van een nieuwe woonst. Vooraleer het zo ver is, is de grond vaak intensief betreden. Hierdoor is de bodem flink samengedrukt en is het bodemleven grotendeels verdwenen. Voorbereidende werkzaamheden zijn dan ook van wezenlijk belang, wil men een mooi gazon bekomen.

Mulchmaaien bevordert de organische kringloop

Mulchen of mulchmaaien is het gras maaien en het daarna in fijne deeltjes versnipperen. Die deeltjes worden terug naar beneden geblazen en gelijkmatige over het gazon verdeeld. Wanneer je dit grasmaaisel laat liggen heb je minder tuinafval en komt het grasafval na afbraak weer als voeding vrij voor het bodemleven van het gazon. Hiermee wordt de organische kringloop gesloten. 

Gazonproblemen door schimmels
Gazonproblemen door schimmels

Gazons kunnen in het voorjaar en laat in de herfst worden aangetast door schadelijke schimmels. Deze zijn te herkennen veelal aan de ronde dode plekken in het gazon. De dode stukken gras kunnen langzaam groter worden en het gras is dan ook tot op de wortel dood. In de herfst rot het gras verder weg.

Helaas zijn de schimmels zelden direct te bestrijden. Maar een gezonde grasmat met de juiste zuurgraad, voldoende bemesting, drainage en/of beregening zorgen er wel voor dat je gazon er minder snel vatbaar voor is.

Zoekveld