ECOstyle tuin

Tuinieren met respect voor de natuur

Wist je dat?

De producten van ECOstyle zijn milieu- en diervriendelijk en vormen een volledig assortiment voor wie wil samenwerken aan een groene toekomst voor de volgende generaties.

Plagen bestrijden met natuurlijke vijanden

Nuttige insecten en aaltjes zijn natuurlijke vijanden die alleen de schadelijke insectensoorten op een natuurlijke wijze bestrijden. Een ideale methode, zoals de natuur het bedoeld heeft. Op deze wijze is de bestrijding mogelijk van veel voorkomende plagen.

Onkruid ecologisch en doeltreffend verwijderen

Onkruiden zijn wilde planten die vaak als ongewenst beschouwd worden. Ze kunnen een ware plaag in je tuin betekenen. Veel tuiniers waren gewoon ze te verdelgen met chemische producten zoals glyfosaat. Sinds begin 2019 zijn enkel nog ecologische alternatieven op basis van pelargonzuur (organisch vetzuur) te verkrijgen in de winkels. Ultima Quick is zo'n gewasbeschermingproduct op basis van organische vetzuren, die snel worden afgebroken en de natuurlijke processen niet verstoren.

ECOstyle innoveert en recycleert

Meestal vormen mieren geen probleem in de tuin. Ze eten schadelijke insecten en zijn de ideale opruimers van de natuur. De beste bescherming tegen mierenoverlast is preventie, dus er voor zorgen dat ze niet opduiken. Wanneer je toch geplaagd zit met mieren in huis, op het terras of in de tuin, raak je er meestal alleen maar af door het mierennest volledig uit te roeien. Dit kan met de ECOstyle mierenproducten.

Join the organic cycle

meststoffen.jpg

Gezond en ecologisch tuinieren

Zaden en planten hebben meer nodig dan zonlicht en water. Daarom biedt ECOstyle biologische meststoffen met toegevoegde micro-organismen zoals Mycorrhiza aan. Zij bevorderen een rijk bodemleven en een goede bodemstructuur, die de wortelvorming stimuleren. Zo worden je planten sterker en bieden ze meer weerstand tegen ziektes.

Ontdek de biologische meststoffen

cocopeat.jpg

Potgrond is de basis: Cocopeat

Cocopeat potgrond heeft een rulle en luchtige structuur en kan tot 50% meer water vasthouden dan traditionele potgrond. De grond kleeft niet aan de handen bij het verpotten en klinkt niet in tijdens periodes van droogte. Cocopeat bestaat uit gecomposteerde kokosvezels, een restproduct uit de kokosindustrie. Door te kiezen voor deze duurzame en hoogkwalitatieve potgrond in plaats van turf spaar je kwetsbare veengebieden.

Lees alles over de oorsprong van Cocopeat