U bent hier

Mieren vermijden en ecologisch bestrijden

Hou mieren uit je buurt

De beste bescherming tegen mieren is preventie, dus er voor zorgen dat ze niet opduiken. Bewaar levensmiddelen in goed afgesloten potten. Dek etensresten in de keuken altijd goed af en zorg dat het aanrecht schoon is. Vooral zoetigheid is een directe uitnodiging voor mieren. Zorg ervoor dat er geen siroop, confituur of honing aan de buitenkant van potten blijft kleven. Sluit afvalemmers goed af. Was ook de picknicktafel regelmatig grondig en veeg de tegels zodat los zand direct terug in de voegen gaat. Voeg barsten en spleten op in muren, deuren en vensters en planken.

tagetes.jpeg

Mieren weren met kruiden en planten

Mieren hebben een hekel aan de geur van sommige planten, zoals lavendel, tomaten, afrikaantjes (Tagetes), boerenwormkruid, salie, bieslook, basilicum, oregano, rozemarijn, majoraan, knoflook, munt, lavas (maggikruid), brandnetel, varens en goudsbloem. Plaats deze kruiden of planten in enkele strategisch geplaatste potten of op slimme plaatsen in je tuin om mieren op afstand te houden. Je kan mieren ook op een dwaalspoor brengen door deze sterk ruikende kruiden op mierenpaden te leggen. De mieren verdwalen dan en gaan op een andere plaats op zoek naar voedsel. 

Mieren ecologisch verdelgen

Is de overlast echt te groot aan het worden? Heb je enkel last in de tuin, of ook in en rondom het huis? Meestal raak je er alleen maar af door het volledige mierennest uit te roeien.

Zoekveld