Mieren zijn zeer nuttig in de tuin. Ze eten bepaalde insecten en houden de vaak ongewenste bezoekers mee in toom. Indien ze geen overlast veroorzaken, kan je ze best met rust laten. Maar vaak veroorzaken mieren wel overlast in de tuin, of nog vaker op het terras en zelfs in huis. Vaak is het moeilijk om het mierennest te vinden, omdat het goed verstopt zit onder de grond. Het assortiment ECOstyle mierenbestrijding bevat producten op basis van spinosad, een stof die de mier - zonder het te beseffen - meeneemt naar het nest. Zo wordt de mierenplaag vanuit het nest bestreden en kom je snel van je mierenplaag af.
U bent hier
Mieren doelgericht verdelgen
Lokdozen met spinosad
Spinosad is een biologisch geproduceerde actieve stof door een in de natuur voorkomende bodembacterie Saccharopolyspora spinosa. Werkmieren worden tijdens hun zoektocht naar voedsel aangetrokken door de lokstof van de lokdozen en eten tegelijkertijd Spinosad. Ze gaan niet direct dood, maar nemen de stof mee in het nest. Ze voeden hiermee de koningin, andere werkers en het broedsel. Zo gaat na enige dagen de gehele kolonie dood. Spinosad wordt in het milieu snel afgebroken onder invloed van zonlicht en/of door het bodemleven.
Mieren bestrijden met pyrethrum
Pyrethrum is van natuurlijke oorsprong. Het wordt bereid uit de bloemhoofdjes van een tropische margrietsoort (Chrysanthemum cinerariaefolium). De gedroogde bloemhoofdjes bevatten 1 tot 2% pyrethrinen, die geëxtraheerd en geconcentreerd worden. Pyrethrum werkt zeer snel en wordt volledig afgebroken. De werking berust op verstoring van het zenuwstelsel van het insect. Mieren die ermee in contact komen, raken onmiddellijk verlamd en sterven binnen enkele minuten tot een paar uur.

Met MiroMax 2 in 1 MierenPoeder, MierenSpray, MierenBuffet en MierenLokdoos heeft ECOstyle een volledig gamma om mieren zowel binnens- als buitenshuis te verwijderen. De strooi-, spray- en giettoepassingen raken tot in de diepste takken van mierennesten. Ontdek het volledige gamma.
Mieren vermijden en ecologisch bestrijden
De beste bescherming tegen mieren is preventie, dus er voor zorgen dat ze niet opduiken. Bewaar levensmiddelen in goed afgesloten potten. Dek etensresten in de keuken altijd goed af en zorg dat het aanrecht schoon is. Voeg barsten en spleten op in muren, deuren en vensters en planken.

Wist je dat de mier van nature een samenwerking heeft met luizen? Bladluizen leven namelijk van sap dat ze met hun zuigsnuit uit planten halen. In dit sap zit meer suiker dan een bladluis nodig heeft. Het teveel wordt afgegeven als een zoete vloeistof, bekend als honingdauw. Mieren lusten graag honingdauw. Ze stimuleren de bladluizen met hun sprieten om honingdauw af te geven. Ze melken de bladluizen als het ware. Het tijdig bestrijden van mieren verkleint dus ook de kans op een luizenplaag!