U bent hier

Meststoffen

voor een rijk bodemleven en een goede bodemstructuur

Mestoffen
ProtoPlus-meststoffen vervroegen het tuinseizoen

Protozoa zijn ééncellige micro-organismen die vrijwel overal op aarde voorkomen, ook in de bodem. Dat protozoa een belangrijke rol spelen in de bodem is al langer bekend, maar dat zij ook gebruikt kunnen worden om organische meststoffen beter te laten werken is compleet nieuw. Door protozoa toe te voegen aan onze organische meststoffen, zijn de voedingsstoffen uit de meststof sneller beschikbaar voor de plant. Hierdoor werkt de meststof zelfs onder koude omstandigheden, al vanaf 5°C.

Join the organic cycle

Een gezonde bodem is bevolkt met insecten, wormen en micro-organismen. Deze helpen bij de omzetting van organisch afval tot humus en voedingsstoffen. Zij maken de organische kringloop rond door waardevolle tuinresten terug aan de bodem te geven. Onze organische meststoffen verrijkt met micro-organismen bevorderen een rijk bodemleven en een goede bodemstructuur, die de wortelvorming stimuleren.

join_meststoffen_small.png

Gebreksverschijnselen bij planten

Het komt regelmatig voor dat planten een gebrek aan mineralen of andere stoffen hebben. Dit is vaak goed zichtbaar en omdat elk gebrek zijn eigen verschijnselen heeft, is het ook goed oplosbaar. 

Elk type tuin z'n eigen meststoffen

ECOstyle biedt een breed gamma aan enkelvoudige en samengestelde meststoffen. Specifiek afgestemd op de noden van verschillende soorten planten en type tuinen.

Waarom een bodemverbeteraar?

Arme grondsoorten (bijv. zandgrond) of heel zware grondsoorten (bijv. zware klei) hebben niet de gewenste bodemstructuur. Juist in levende, rulle en humusrijke grond kunnen planten een gezond wortelstelsel ontwikkelen. Door het toevoegen van bodemverbeteraars aan de bodem wordt de waterhuishouding verbeterd. Bodemverbeteraars zijn leveranciers van humus; dit is voor een rijk bodemleven onontbeerlijk!

Belangrijk om weten echter is dat bodemverbeteraars niet of nauwelijks meststoffen bevatten. Dus regelmatig bemesten is belangrijk voor de evenwichtige groei en uitbundige bloei.

ActiSol Plantaarde

ActiSol Plantaarde is een kwalitatieve, organische bodemverbeteraar op basis van compost en kokosvezel. ActiSol Plantaarde bevat een hoog gehalte aan organische stof en is bijgevolg de perfecte vervanger van echte stalmest. Bovendien bevat deze bodemverbeteraar geen turf.

Zoekveld