U bent hier

Biodiversiteit

maak jouw eigen stukje natuur

Join the organic cycle

De aarde krioelt van het leven: die grote verscheidenheid aan planten, dieren en micro-organismen wordt biodiversiteit genoemd. Zowel zichtbare als microscopisch kleine organismen in de tuin bestuiven bloemen, bestrijden plagen, verbeteren de structuur van de bodem en bevorderen de groei van planten. Je kan de biodiversiteit in de tuin verhogen door deze diertjes nest- en schuilplaatsen aan te bieden, zoals de insectenhotels van ECOstyle. Want onze tuinen groeien en bloeien beter wanneer ze bruisen van het leven.

join_biodiversiteit_small.png

Biodiversiteitsproducten

De Ecostyle insectenhotels bieden insecten een aangename nest- en rustplaats, en ook de vlinderkasten, bijenhuizen en egelhuizen verhogen de biodiversiteit in je tuin.

bijvriendelijk tuinieren
Hoe kan jij de bij helpen?

Meer dan 80% van het fruit, de groenten en wilde flora in West-Europa zijn voor hun bevruchting afhankelijk van honingbijen, wilde bijen en hommels. Ook jij kan de bij in je tuin helpen door inheemse bloemen te zaaien, een bijen- of insectenhotel te plaatsen en alleen ecologische oplossingen te gebruiken tegen plagen of onkruid.

Wilde bijen in nood, hoe kan jij helpen?

Honingbijen verdwijnen massaal, maar ook sommige wilde bijen zijn bedreigd. Wilde bijen is de verzamelnaam voor alle solitaire bijen en hommels. In België leven er in totaal maar liefst 375 soorten zachtaardige wilde bijen die helpen bij het bestuiven van bloemen en bloesems.

Zoekveld