U bent hier

Kamerplanten verzorgen na de winter

Een stressvolle winterperiode

Na een lange winterslaap zal je Yucca, Ficus of gatenplant in het voorjaar weer ontwaken. De winterperiode is voor veel planten geen gemakkelijke periode. Misschien heeft je Calathea gekrulde blaadjes gekregen van de verwarming. Of zijn bladeren geel verkleurd door een teveel aan water. Genoeg redenen om je kamerplanten dit voorjaar te verwennen.

vloeibare plantenvoeding kamerplanten
Planten leven niet van water alleen

Wanneer de dagen weer langer worden en je ziet dat je plant weer nieuwe bladeren begint aan te maken, dan kun je beginnen je planten weer regelmatig water te geven. Alleen water geven is echter niet voldoende. Je kamerplanten hebben ook voeding nodig om gezond en sterk te blijven. Planten halen hun voeding uit de potgrond. De meeste potgronden bevatten voeding voor een paar weken of maanden. Wanneer je plant al lange tijd in dezelfde grond staat, kan de hoeveelheid voeding in de grond dus flink zijn afgenomen. Het resultaat? Gele blaadjes, bruine randjes en steeds minder bloemen. 

De plantenvoeding van ECOstyle

Deze problemen kun je gemakkelijk voorkomen met de vloeibare plantenvoeding van ECOstyle. Deze 100% organische voeding bevat alle voedingstoffen die je planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. Voeg elke week een beetje voeding toe aan het gietwater om extra lang van je planten te blijven genieten. µ

Voordelen Vloeibare plantenvoeding ECOstyle

  • 100% Bio: beter voor het milieu en beter voor je planten
  • Voor diepgroene bladeren en intense bloemkleuren
  • Gemakkelijk te doseren
  • Geurloos
verplanten in grotere pot
Tijd voor een grotere pot

Naast je planten regelmatig te bemesten is het ook belangrijk om je planten elke 2-3 jaar te verpotten. Wanneer je wortels uit de drainage gaten ziet groeien is het zéker tijd voor een grotere pot. Een grotere pot betekent ook verse potgrond. Kies hiervoor altijd voor een potgrond op basis van Cocopeat.

Potgrond Huis & Tuin met Cocopeat

Cocopeat is gemaakt van kokosvezel. Dit materiaal is niet alleen veel duurzamer dan het veelgebruikte veen of turf, maar houdt ook nog eens veel beter water vast. Een keertje vergeten water te geven is dus geen probleem. Potgrond Huis & Tuin is heerlijk rul en bevat organische voeding voor de eerste 100 dagen. Je planten kunnen zich zo naar hart en lust ontwikkelen. 

Zoekveld