U bent hier

ECO-Bordure

Wij gebruiken wat anderen weggooien

WIJ HERGEBRUIKEN WAT ANDEREN WEGGOOIEN

Geef je tuin vorm zoals jij wil op een duurzame en ecologische wijze. Met de ECO-Bordure tuinafboording kan je zowel wandelpaden, gazons of moestuintjes als vaste planten, bomen en struiken op een stijlvolle manier afboorden.

ECO-Bordure is een tuinafboording, gemaakt van 100% gerecycleerd plastic afval. Wij werken met een lokale producent die lokaal gerecycleerd materiaal als grondstof gebruikt voor zijn producten. Door te recycleren besparen we op natuurlijke grondstoffen, verlagen we ons energieverbruik, helpen we de natuur te beschermen en verminderen we de industriële afvalberg.    Op deze manier geven we dus een  tweede leven aan plastic afval en gebruiken we het als een nieuwe, ecologische en duurzame grondstof. Bovendien zijn al de producten van ECO-Bordure op hun beurt zelf weer 100% recycleerbaar. Deze elementen van duurzaamheid en ecologie passen perfect binnen de missie en visie van het merk ECOstyle. Zo dragen we samen ons steentje bij aan een betere wereld voor de generaties die na ons komen. Wij gebruiken letterlijk wat anderen weggooien.

ECO-Bordure Rol
ECO-Bordure Rol

De ECO-Bordure Rol is ideaal om bochten te maken in je tuinafboording.

10 m x 12 cm x 0,7 cm

Beschikbaar in grijs en zwart.

ECO-Bordure Lat
ECO-Bordure Lat

Indien je een recht stuk wil afboorden, kan je best werken met de ECO-Bordure Latten.

1,2 m x 12 cm x 1 cm

Beschikbaar in grijs en zwart.

ECO-Bordure Piket
ECO-Bordure Piket

Als je rechtdoor werkt, plaats je best 1 piket/meter. Maak je veel bochten? Dan adviseren we om extra piketten te gebruiken. 

9 cm x 9 cm x 30 cm

Beschikbaar in grijs.

CIRCULAIRE ECONOMIE IN PRAKTIJK IN DE TUIN GEBRACHT

100% gerecycleerd & 100% recycleerbaar

Voor ECO-Bordure worden geen nieuwe grondstoffen ontgonnen, we maken gebruik van 100% lokaal gerecycleerd afval (PMD) dat we lokaal en met een minimum aan energie omvormen tot ECO-Bordure. En wat als ECO-Bordure na pakweg twintig jaar toch aan vervanging toe is? Dan wordt het opnieuw als grondstof ingezet voor nieuwe toepassingen. ECO-Bordure is dus ook echt een perfect voorbeeld van circulair gebruik.

Lange levensduur

ECO-Bordure is bestand tegen weersinvloeden, het materiaal weerstaat aan warmte en vrieskou. Omdat de afboording deels in de grond zit is het ook belangrijk dat het bestand is tegen vocht. Bovendien is het materiaal ook nog onderhoudsvrij.

 

Hergebruik van PMD afval

Voor ECO-Bordure wordt PMD afval gebruikt. Hierdoor voorkomen we dat dit afval wordt verbrand en CO2 uitstoot veroorzaakt of op de afvalberg terecht komt. Door afval te hergebruiken als grondstof voorkomen we ook dat afval dat terecht komt in rivieren en de oceanen het probleem van de plasticsoep vergroten.

 

Lokale productie

Geen ontginning van nieuwe grondstoffen en de verwerking ervan, geen transport over grote afstanden. Onze grondstof is lokaal ingezameld PMD afval waardoor we transport minimaliseren. De productie van ECO-Bordure gebeurt lokaal op een energiezuinige wijze zodat we heel veel energie besparen.

 

Beste alternatief

Je zou kunnen afboorden met beton, maar om daar één ton van te maken, wordt gemiddeld 0,8 ton CO2 uitgestoten. Dat maakt het de grootste industriële uitstoter, op dat andere materiaal voor tuinafboording na: staal. En wat met hout? Natuur- en klimaatorganisaties vragen nadrukkelijk om het gebruik van hout te beperken. Jaarlijks wordt 10 miljoen hectare bos vernietigd. Bovendien gaat hout in de tuin meestal slechts 5 à 10 jaar mee, als het in contact komt met de grond.

EEN COMPLEET ASSORTIMENT MET TAL VAN MOGELIJKHEDEN OM JE TUIN VORM TE GEVEN ZOALS JIJ HET ZELF WIL

FLEXIBLE ROLLEN

Ideaal voor langere mooie afboordingen, in bochten, rechtdoor, rechte hoeken, enz… Laat je creativiteit de vrije loop.
✔ In stijlvol grijs of trendy zwart
✔ 12cm perfecte hoogte om doorgroei van onkruid tegen te houden (6cm onder de grond is voldoende om onkruid te weren)
✔ 20cm voor het afboorden van vijvers en/of glooiend terrein

FLEXIBELE GRASRANDEN

Ideaal voor een snelle en flexibele afboording van een gazon. Uiterst flexibel zodat het makkelijk kan worden aangepast aan alle vormen van bochten. Eenvoudig te plaatsen door een gleuf in de grond te graven.
✔ Flexibel
✔ Makkelijk te plaatsen door een gleuf te graven
✔ Bestand tegen temperatuurschommelingen

RECHTE LATTEN

Ideaal voor mooie strakke rechte afboordingen.
✔ 1 cm dikte voor stevige afboording
✔ In stijlvol grijs of trendy zwart
✔ 12cm perfecte hoogte om doorgroei van onkruid tegen te houden (6cm onder de grond is voldoende om onkruid te weren)

HOLLE PLANKEN, HOEKPROFIELEN EN AFDEKKAP

Extra verstevigde planken met bijpassende hoekprofielen, waar de planken gewoon in kunnen worden geschoven. Ideaal om bijvoorbeeld een stijlvolle en stevige moestuinbak mee te construeren.
✔ Verstevigde planken, bestand tegen temperatuurverschillen
✔ Makkelijk te monteren in de hoekprofielen
✔ Mooie afwerking met het afdekkapje

FLEXI PIKET

Gepatenteerde exclusiviteit van ECO-Bordure om de afboordingen in alle gewenste vormen te bevestigen bochten, rechtdoor, rechte hoeken,…
✔ Door de stervorm makkelijk in de grond te kloppen
✔ Flexibele “vleugels” om de afboording in de juiste vorm te fixeren
✔ Voorzien van een opstaand randje om automatisch de juiste hoogte aan te houden

ECO-Bordure Moestuinbak

De ECO-Bordure Moestuinbak is een complete set van hoogwaardige producten die perfect zijn voor het creëren van een prachtige en duurzame moestuin.

Met de ECO-Bordure Moestuinbak kun je eenvoudig je eigen verse groenten en kruiden kweken, terwijl je bijdraagt aan een duurzamere planeet. Elk product is namelijk gemaakt uit 100% gerecycled materiaal en is ook weer volledig recyclebaar. Het materiaal heeft geen onderhoud nodig en heeft een zeer lange levensduur. Het is een geweldige investering voor iedereen die van tuinieren houdt en op zoek is naar een moestuinoplossing die zowel milieuvriendelijk als praktisch is.

ECO-Bordure compostbak

De ECO-Bordure compostbak is een complete set van hoogwaardige producten die perfect zijn voor het creëren van een prachtige en duurzame compostbak.

Met de ECO-Bordure compostbak kun je eenvoudig je eigen compost maken, terwijl je bijdraagt aan een duurzamere planeet. Elk product is namelijk gemaakt 100% gerecycled materiaal en is ook weer volledig recyclebaar. Het materiaal heeft geen onderhoud nodig en heeft een zeer lange levensduur. Het is een geweldige investering voor iedereen die van tuinieren houdt en op zoek is naar een compostoplossing dat zowel milieuvriendelijk als praktisch is.

VOLLE PIKET

Stevige rechttoe rechtaan bevestiging van ECO-Bordure rollen en latten.
✔ Solide volle piketten van 4cm x 4cm
✔ Handig voor rechte afboordingen en hoeken van 90°

Het ECO-Bordure Assortiment

De producten van ECO-Bordure geven je de ruimte en vrijheid om geheel naar wens je tuin vorm te geven op ecologische en duurzame wijze. Dit gerecycleerd materiaal heeft geen onderhoud nodig, is zeer gemakkelijk om te plaatsen en is een betaalbare en stijlvolle oplossing met een zeer lange levensduur.  Door ECO-Bordure te gebruiken, werk je mee aan een betere wereld, en dat  vanuit je eigen leefwereld.

Ontdek het assortiment

Stappenplan 

Met de ECO-Bordure tuinafboording kan je zowel  wandelpaden, gazons of moestuintjes als vaste planten, bomen en struiken op een stijlvolle manier afboorden. En dit in 4 eenvoudige stappen!

Zoekveld