U bent hier

ECO-Bordure

Wij gebruiken wat anderen weggooien

ECO-Bordure is een tuinafboording, gemaakt van 100% gerecycleerd plastic afval. Wij werken met een lokale producent die lokaal gerecycleerd materiaal als grondstof gebruikt voor zijn producten. Door te recycleren besparen we op natuurlijke grondstoffen, verlagen we ons energieverbruik, helpen we de natuur te beschermen en verminderen we de industriële afvalberg.    Op deze manier geven we dus een  tweede leven aan plastic afval en gebruiken we het als een nieuwe, ecologische en duurzame grondstof. Bovendien zijn al de producten van ECO-Bordure op hun beurt zelf weer 100% recycleerbaar. Deze elementen van duurzaamheid en ecologie passen perfect binnen de missie en visie van het merk ECOstyle. Zo dragen we samen ons steentje bij aan een betere wereld voor de generaties die na ons komen. Wij gebruiken letterlijk wat anderen weggooien.

ECO-Bordure Rol
ECO-Bordure Rol

De ECO-Bordure Rol is ideaal om bochten te maken in je tuinafboording.

10 m x 12 cm x 0,7 cm

Beschikbaar in grijs en zwart.

ECO-Bordure Lat
ECO-Bordure Lat

Indien je een recht stuk wil afboorden, kan je best werken met de ECO-Bordure Latten.

1,2 m x 12 cm x 1 cm

Beschikbaar in grijs en zwart.

ECO-Bordure Piket
ECO-Bordure Piket

Als je rechtdoor werkt, plaats je best 1 piket/meter. Maak je veel bochten? Dan adviseren we om extra piketten te gebruiken. 

9 cm x 9 cm x 30 cm

Beschikbaar in grijs.

Het ECO-Bordure Assortiment

De producten van ECO-Bordure geven je de ruimte en vrijheid om geheel naar wens je tuin vorm te geven op ecologische en duurzame wijze. Dit gerecycleerd materiaal heeft geen onderhoud nodig, is zeer gemakkelijk om te plaatsen en is een betaalbare en stijlvolle oplossing met een zeer lange levensduur.  Door ECO-Bordure te gebruiken, werk je mee aan een betere wereld, en dat  vanuit je eigen leefwereld.

 • Een stijlvolle en decoratieve afwerking
 • Onderhoudsvrij
 • Zeer lange levensduur
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Gerecycleerd en ecologisch

Stappenplan 

Met de ECO-Bordure tuinafboording kan je zowel  wandelpaden, gazons of moestuintjes als vaste planten, bomen en struiken op een stijlvolle manier afboorden. En dit in 4 eenvoudige stappen!

Tips and Tricks 

 1. Rol de ECO-Bordure Rol een paar uur op voorhand al af. Zo kan je de ECO-Bordure nadien gemakkelijk in de juiste vorm plaatsen.
   
 2. Je hebt geen speciaal gereedschap nodig. Enkel een handzaag, een waterpas, een spade en een boor om de schroeven te plaatsen.
   
 3. Indien je een recht stuk wil maken, kan je best werken met de ECO-Bordure Latten. Op deze manier ben je zeker dat het stuk perfect recht zal zijn. Je kan verschillende latten achter elkaar plaatsen en verbinden door beide latten aan dezelfde piket te bevestigen.
 4. Plaats de piketten minstens 3 cm onder de ECO-Bordure rand. Op deze manier kan je gemakkelijk de gleuf terug dichtgooien met aarde en zal je de piketten niet meer zien, enkel de ECO-Bordure blijft dan zichtbaar.
 5. Maak de plaats waar je een gleuf wil maken een beetje vochtig met de tuinslang. Zo zal de aarde van de gleuf niet verkruimelen en blijft de gleuf mooi openstaan om de ECO-Bordure te plaatsen.
 6. Je plaatst best een piket elke meter als je rechtdoor werkt, maar als je veel bochten maakt, adviseren we extra piketten in de bocht te gebruiken zodat deze mooi blijft zitten. Houd hier rekening mee als je ECO-Bordure en de ECO-Bordure Piketten aankoopt.

Zoekveld