U bent hier

Plagen bestrijden

zonder de natuurlijke processen in je tuin te verstoren

Join the organic cycle

ECOstyle gebruikt in haar gewasbeschermingsproducten natuurlijke werkzame stoffen die snel worden afgebroken en daardoor een minimale impact hebben op de natuur. Door onze ecologische producten in je tuin te gebruiken verstoor je de natuurlijke processen in de tuin dus niet. Natuurlijk tuinieren draagt bij aan een gezonde bodem boordevol leven en daardoor veel gezondere en sterkere planten. Gezonde planten zijn beter weerbaar tegen allerlei ziekten en plagen. Resultaat is een prachtige tuin zonder zorgen en vol leven.

join_gewasbescherming_small.png

Insectenplaag voorkomen

Wanneer je een beperkte of beginnende plaag vaststelt dan kan je met “mechanische” middelen een uitbreiding van de plaag voorkomen:

Feromoonval
Met een feromoonval kun je een potentiële plaag vroegtijdig signaleren en tijdig wegvangen. ECOstyle heeft feromoonvallen voor een breed scala insecten.

Lijmband en Vangplaten
Ook met lijmbanden en Vangplaten bescherm je planten tegen verschillende vliegende of kruipende insecten zonder gebruik te maken van sproeimiddelen.

 

Insectenplaag ecologisch bestrijden

Vaak echter grijpt een insectenplaag zo snel rond zich heen dat je de plaag best met sproeimiddelen aanpakt. Om minimale impact te hebben op het milieu en de nuttige insecten ga je een plaag dan best ecologische insecticiden. Het de producten in het assortiment insecticiden van ECOstyle zijn gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen en bevatten geen chemische bestanddelen. Met ECOstyle bestrijd je enkel de insecten zonder het insecticide wordt opgenomen door de plant. Zo kan je dan ook na wachttijd van maximaal 2 dagen na toepassing groenten en fruit zonder risico consumeren.

Savo-Net Spray
Insecticide op basis van kaliumzouten van natuurlijke vetzuren bestrijd je bladluizen, mijten en witte vliegen in de siertuin.

Promanal
Met Promanal op basis van paraffineolie bestrijd je wolluis, dopluis en schildluis in de moestuin en siertuin.

Pyrethro-Pur
Pyrethro-Pur bevat de natuurlijke actieve stoffen natuurlijk pyrethrum en koolzaadolie. Natuurlijk pyrethrum is een extract uit de bloemhoofdjes een tropische margrietsoort (Chrysanthemum cinerariaefolium). Pyrethro-pur werkt razendsnel tegen een breed spectrum van insecten en wordt snel en volledig afgebroken en laat geen residu achter. Door toevoeging van koolzaadolie is Pyrethro-Pur ook werkzaam tegen alle stadia van insecten: ei, larve en volwassen insect
Pyrethro-Pur is bijzonder geschikt voor de bestrijding van onder andere luizen en trips in de siertuin en moestuin. Door zijn samenstelling is Pyrethro-Pur ook bijzonder geschikt voor om hardnekkige en insecten en plagen mee aan te pakken in alle stadia van insecten.

Plaaginsecten bestrijden

Om plaaginsecten efficiënt te bestrijden moet je ze in de eerste plaats herkennen.  Bovendien is niet ieder stadium van het insect even gemakkelijk te bestrijden.  De juiste bestrijding op het juiste moment is van cruciaal belang. Voor deze bestrijding kan je kiezen voor natuurlijke bestrijders of een ecologisch gewasbeschermingsmiddel van ecostyle.

> Ontdek alles over het gebruik van aaltjes en nuttige insecten

Slakken bestrijden

Slakken horen tot de groep van weekdieren. Er wordt vaak het onderscheid gemaakt tussen huisjesslakken en naaktslakken. Huisjesslakken worden vaak als schadelijk ervaren. In de praktijk zijn het vooral naaktslakken die schade veroorzaken: zij zijn de voornaamste veroorzakers van vraatschade in de sier- en moestuin.

Mieren bestrijden

Meestal vormen mieren geen probleem in de tuin. Ze eten schadelijke insecten en zijn de ideale opruimers van de natuur. De beste bescherming tegen mierenoverlast is preventie, dus er voor zorgen dat ze niet opduiken. Wanneer je toch geplaagd zit met mieren in huis, op het terras of in de tuin, raak je er meestal alleen maar af door het mierennest volledig uit te roeien.

Tip

Toch liever geen insecticide, zelfs als is het 100% ecologisch? Ook dan helpen we je graag: met onze larven van Lieveheersbeestjes (Adalia) bestrijd je een bladluizenplaag natuurlijk en effectief. De larven gaan onmiddellijk actief op zoek naar bladluizen en eten er tot 120 per dag op. Na ongeveer 2 weken is de bladluisplaag weg of zichtbaar afgenomen.

Verhoog de biodiversiteit in je tuin

De aarde krioelt van het leven: die grote verscheidenheid aan planten, dieren en micro-organismen wordt biodiversiteit genoemd. Zowel zichtbare als microscopisch kleine organismen in de tuin bestuiven bloemen, verbeteren de structuur van de bodem, bevorderen de groei van planten en... bestrijden plagen op een 100% natuurlijke manier.

Nog niet gevonden wat je zocht?

ECOstyle heeft een uitgebreid gamma bestrijdingsmiddelen. Nog niet gevonden wat je zocht?

Bekijk dan eens het volledige overzicht

Zoekveld