ECOstyle Tuin

Tuinieren met respect voor de natuur

Wist je dat?

De producten van ECOstyle zijn milieu- en diervriendelijk en vormen een volledig assortiment voor wie wil samenwerken aan een groene toekomst voor de volgende generaties.

Plagen bestrijden met natuurlijke vijanden

Nuttige insecten en aaltjes zijn natuurlijke vijanden die alleen de schadelijke insectensoorten op een natuurlijke wijze bestrijden. Een ideale methode, zoals de natuur het bedoeld heeft. Op deze wijze is de bestrijding mogelijk van veel voorkomende plagen.

Onkruid ecologisch en doeltreffend verwijderen

Onkruiden zijn wilde planten die vaak als ongewenst beschouwd worden. Ze kunnen een ware plaag in je tuin betekenen. Veel tuiniers verdelgen ze met chemische producten zoals glyfosaat. Nochtans zijn er ecologische alternatieven: Ultima Quick is een gewasbeschermingproducten op basis van organische vetzuren, die snel worden afgebroken en de natuurlijke processen niet verstoren.

Aqua-Kalk is een 100% natuurlijke kalkkorrel
ECOstyle innoveert en recycleert

Aqua-Kalk is een 100% natuurlijke kalkkorrel, gewonnen uit de reststoffen van het onthardingsproces van drinkwater. Deze stuifvrije microkorrel heeft de unieke eigenschap dat hij niet in water oplost, maar wel in een zuur milieu. Zo komt de kalk alleen in de bodem vrij wanneer die er echt behoefte aan heeft. Bij minder zure bodem blijft Aqua-Kalk als buffer in de bodem en stuurt de zuurgraad geleidelijk bij. Dit garandeert een langdurige werking, tot wel vier maanden lang.

Join the organic cycle

meststoffen.jpg

Gezond en ecologisch tuinieren

Zaden en planten hebben meer nodig dan zonlicht en water. Daarom biedt ECOstyle biologische meststoffen met toegevoegde micro-organismen zoals Mycorrhiza aan. Zij bevorderen een rijk bodemleven en een goede bodemstructuur, die de wortelvorming stimuleren. Zo worden je planten sterker en bieden ze meer weerstand tegen ziektes.

Ontdek de biologische meststoffen

cocopeat.jpg

Potgrond is de basis: Cocopeat

Cocopeat potgrond heeft een rulle en luchtige structuur en kan tot 50% meer water vasthouden dan traditionele potgrond. De grond kleeft niet aan de handen bij het verpotten en klinkt niet in tijdens periodes van droogte. Cocopeat bestaat uit gecomposteerde kokosvezels, een restproduct uit de kokosindustrie. Door te kiezen voor deze duurzame en hoogkwalitatieve potgrond in plaats van turf spaar je kwetsbare veengebieden.

Lees alles over de oorsprong van Cocopeat