U bent hier

Gazon

Een geslaagd, groen gazon

De gezonde bodem als basis

Of het nu voor een gazon, siertuin of haag is, de bodem blijft de basis waarop de planten groeien. Een vitale bodem met micro-organismen, voldoende voedingsstoffen en een goede bodemstructuur zijn daarom van essentieel belang. Als er niet goed voor de bodem gezorgd wordt, kunnen planten niet goed groeien en ontstaan er sneller ziekten en plagen.

De basis van al onze producten is de organische kringloop. Onze 100% organische meststoffen bevorderen namelijk het bodemleven en verbeteren de bodemstructuur. Door het bodemleven worden voedingselementen geleidelijk ter beschikking gesteld, waardoor de kans op overbemesting nihil is. De bodem, het bodemleven en de plantengroei worden in vele opzichten gunstig beïnvloed. Het evenwicht wordt niet verstoord maar juist versterkt.

Kies uw gazonbemesting

Speciaal voor de aanleg, onderhoud en renovatie van het gazon hebben wij een assortiment ontwikkelt met:

  • Myco-Gazon 
  • Terra-Fertiel
  • Terra-Actif
  • OpMaat Kalk
  • Nutri-Najaar
Myco-Gazon
Myco-Gazon

Myco-Gazon is een 100% organische meststof voor een diepgroen gazon. De voedingstoffen komen door de toevoeging van protozoa nog sneller vrij en werken tot wel 4 maanden.

Terra-Fertiel
Terra-Fertiel

Terra-Fertiel is een bodemactivator die bodemstructuurproblemen aanpakt. De bestaat uit een combinatie van organische stof, kalk, zeewierextracten en kleimineralen waarop diverse natuureigen schimmels, bacteriën en gisten zijn geënt.

OpMaat Kalk
OpMaat Kalk

OpMaat Kalk is een 100% natuurlijke kalk met een langdurige werking. De micro-organismen zorgen voor een verbetering van de zuurtegraad en bodemstructuur. 

Nutri-Najaar
Nutri-Najaar

Natuurlijke najaarsmeststof met toegevoegde kalk, voor een universele toepassing.

Helpt planten goed de winter door.

 

Met ECOstyle Terra Control biedt ECOstyle Plant Professional een vijfstappenplan om een vitale bodem (de basis voor sterke planten) op ecologisch verantwoorde wijze te realiseren. Deze stappen worden weergegeven in een piramide waarbij bij de basis (onderaan) wordt begonnen. Door de stappen in de juiste volgorde te nemen is succes gegarandeerd, omdat bij iedere stap de voorwaarden worden gecreëerd voor een volgende.

tekorten aan stikstof, fosfaat, kalium of calcium in de bodem
Gebreksziekten

Om de tekorten aan stikstof, fosfaat, kalium of calcium in de bodem aan te vullen heeft ECOstyle de OpMaat-meststoffen (respectievelijk N,P,K of Kalk) ontwikkeld.

Aaltjes tegen engerlingen
Engerlingen

Heb je bruine verkleuring in je gazon en last van losse graszoden? Dan zijn engerlingen de boosdoeners. 

Zoekveld