U bent hier

Bodemleven

De rijkdom van bodemleven is niet altijd zichtbaar. Juist onder de grond speelt de verscheidenheid aan leven een essentiële rol! Een rijk bodemleven - met schimmels, bacteriën, protozoa, insecten en wormen - bepaalt voor een groot deel het succes van gazon, siertuin of openbaar groen.

Een gezonde bodem is een bodem vol met leven. Van protozoa tot bacteriën en schimmels; van nuttige insecten tot algen en vergeet vooral de werkers van de bodem niet...ontelbare soorten wormen. Allemaal dragen ze hun steentje bij in het omzetten van organisch afval (plantenresten) tot waardevolle humus. Humus is verteerd organisch materiaal en houdt voedingstoffen en water vast. Onder andere door humus kan de plant het water en de voedingsstoffen beter opnemen.

Een rijk bodemleven helpt echter ook allerlei bodemziekten te voorkomen. Al het bodemleven leeft in harmonie met elkaar en ze zorgen voor een goede bodemstructuur zodat de plantenwortels flink kunnen groeien. Door een goede bodemstructuur kunnen planten goed en gemakkelijk voedingsstoffen en water opnemen. Een sterke plant is een gezonde plant. Een gezonde plant is minder vatbaar voor ziekten en plagen.

Bekijk hier het nuttige werk van wormen.

Bodembeheer

Planten groeien en leven vaak op één of, na aanplant, op hooguit twee plaatsen; daar waar ze geworteld zijn in de bodem. Dat maakt een plant direct ook heel afhankelijk van de bodem. Daar waar de planten staan, moeten ze voedingsstoffen opnemen om van te leven. Ze kunnen niet even een eindje verder lopen om op zoek te gaan naar ontbrekende voedingselementen.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen, dat de plant op de juiste plaats en het juiste moment de juiste voedingselementen krijgt. En daarvoor is een bodembeheer op basis van het bodemleven een must. Het in stand houden en voeden van de natuurlijke processen in de bodem is wat het ECOstyle bemestingsconcept uniek maakt. Daarom werken wij uitsluitend met 100% organische meststoffen met daaraan toegevoegde micro-organismen.

Tuinieren op basis van bodemleven

Juist onder de grond speelt de verscheidenheid aan leven een essentiële rol. Een rijk en gezond bodemleven - met schimmels, bacteriën, protozoa, insecten en wormen - bepaalt voor een groot deel de gezondheid en vitaliteit van planten. Een van de redenen waarom wij ervoor gekozen hebben om Mycorrhizae toe te voegen aan onze meststoffen.

ECOstyle PlantProfessional biedt een specifiek op de professionele markt afgestemd assortiment aan. Een onderscheidend assortiment met uitgekiende ecologische, 100% natuurlijke producten voor tuinaanleg en -onderhoud. De verpakkingen als de recepturen zijn geheel afgestemd op professioneel gebruik.

Zoekveld