U bent hier

Gemeenten plaatsen populaire Ultra-Insectenhotel

Meer en meer gemeenten zijn overtuigd van het plaatsen van meerdere insectenhotels op hun openbaar groendomein. Intussen plaatsten negentien gemeenten in België een Ultra-Insectenhotel. Dit voorjaar plaatsten in Oost-Vlaanderen de stad Dendermonde en de gemeenten Merelbeke en Sint-Laurens een Ultra-Insectenhotel. In West-Vlaanderen prijkt er een hotel in de kustgemeenten Knokke-Heist en De Haan en in de stad Torhout. In de provincie Antwerpen staan maar liefst vier Insectenhotels in Sint-Katelijne-Waver en drie in Wijnegem. Ook Kapellen, Ravels, Willebroek en Schilde zagen de komst van het Insectenhotel als een mooie meerwaarde.

Stad Vilvoorde

De stad Vilvoorde is de eerste gemeente die het Ultra-Insectenhotel plaatste. Het vond zijn ultieme plek in het bijna acht hectare grote park Rolleveld in de wijk Far-West. ‘Het vroegere recreatiesportpark is nu omgevormd tot natuurpark. We hebben inheemse beplanting geplant en banken vervangen door natuurlijke exemplaren. Er is zeker ruimte om te spelen en te wandelen. Maar het is toch vooral de natuur die primeert’, zegt Pascal Verryken, coördinator van de groendienst. De groendienst plaatste het Insectenhotel nog voor de komst van het voorjaar.

Gemeente Leopoldsburg

Het gemeentebestuur van Leopoldsburg wil de bij tegemoet komen. Nadat ze vorig jaar de grasperken in de Koning Leopold III Laan met een aanlokkelijk bloemenmengsel inzaaiden, plaatste de gemeente het Ultra-Insectenhotel op deze erg zichtbare plaats.  Het andere hotel kreeg zijn plaats op de Markt achter de kerk in Heppen.

Zoekveld