U bent hier

Aanleg siertuin

Een belangrijk uitgangspunt bij de aanplant van bomen, heesters en vaste planten is de structuur van de bodem. Veel toekomstige problemen zijn te voorkomen als de bodem op een juiste manier wordt bewerkt. Een gezonde bodem met een gezond bodemleven, voldoende organische stof, juiste pH en structuur zijn bepalend voor een snelle aanslag en groei.

Aanplant vaste plantenborder

Een plantenborder contrasteert met het gazon en zorgt voor extra kleur in een tuin. Een kleurige en gezonde plantenborder bekomt u door een tijdig onderhoud en bemesting van de border.

Een border ligt bij voorkeur in de zon en is vanuit de woning zichtbaar.  De grootte is afhankelijk van de oppervlakte van het gazon. Een kleurrijke border zal zeker meer aandacht trekken en groter doen uitschijnen. Qua afmeting hanteert u voor de lengte de breedte maal vijf.

Een vaste plantenborder heeft een opbouw van een aantal rijen vaste planten met ongelijke grootte. De achterste groep planten is hoger dan de voorliggende. Toch hoeven de laagste planten niet vooraan te staan. De plantdichtheid omvat 7 stuks per vierkante meter. Plant de planten met verschillende bloeitijden naast elkaar. Die zorgen voor een opeenvolging van bloeiperioden.

Om een rijke bloei te kunnen verzekeren, moet de bodem voldoende voedzaam zijn. Is dat niet het geval of is de bodem vastgereden, kunt u het bodemstructuurprobleem oplossen met de bodemverbeteraar Terra-Fertiel.

Terra Actif is een hoogwaardige bodemverbeteraar met micro-organismen. De toegevoegde kokosvezels zorgen voor een luchtig en los product. Hierdoor wordt extra zuurstof en vocht vastgehouden in de bodem.

Myco-Siertuin
Organische meststof

Myco-Siertuin is een 100% organische meststof met toevoeging van mycorrhizae.

Vijf stappen voor een bloeiende siertuin

Stap 1: Bodemstructuur
Stap 2: Zuurtegraad
Stap 3: Organische stof
Stap 4: Bodemleven
Stap 5: Voedingsstoffen

Zoekveld