Tips voor effectief verjagen met geluid

Hoe werkt uw ultrasone verjager het beste?

Hoe plaatsen?

Een goede plaatsing van het toestel helpt voor een optimale werking van het ultrasone toestel:

 • Plaats het toestel in een stopcontact laag bij de grond, daar waar de knaagdieren meestal passeren
 • Zet niets voor het toestel zodat de geluidgolven zich vrij in de ruimte kunnen verplaatsen
 • Harde oppervlakken helpen om de geluidsgolven beter te geleiden (vloeren, wanden, plafonds)
 • Zachte oppervlakken dempen de geluidsgolven (gordijnen, vloerbekleding uit textiel, kussens…)

 

Ultrasone toestellen werken meteen maar het hebben een volledig effect na enige tijd

Bij het plaatsen van een ultrasoon toestel om dieren te verjagen, is het nodig om enkele dagen geduld te oefenen.  De eerste dagen is de aantrekkingskracht van de voedselbron (die die dieren in eerste instantie heeft binnen gelokt) net iets sterker dan de onprettige omgeving die de ultrasone geluiden creëren.  Pas na een 1 à 2 weken werkt het geluid zo sterk in dat het natuurlijk gedrag wordt beïnvloed en ze deze omgeving gaan vermijden.

 

Waar plaatsen?

Een ultrasoon toestel zal heel effectief werken in de ruimte waar het is geplaatst maar het geluid gaat niet door vaste materialen (muren, plafonds, vloeren).

 • Plaats een toestel, aangepast aan de oppervlakte, in elke ruimte waar je last hebt van ongewenste bezoekers
 • Plaats best één toestel met “Double Protect” (vb. Mouse & Rat free 80m²).  Dit type van apparaat heeft naast ultrasone werking ook een elektromagnetische werking waardoor het ook alle stroomkabels beschermt tegen knaagdieren
 • Mouse & Rat free ultrasone toestellen zijn niet geschikt voor toepassingen in openlucht.  In openlucht gaan ultrasone geluidsgolven deels verloren en resulteren niet in het gewenste effect. Uitzonderingen hierop zijn toestellen die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik buiten zoals bijvoorbeeld Marten free, Cat & Dog free, Mole free.  Deze toestellen produceren een veel krachtiger geluidssignaal.

 

Effect op andere (huis)dieren

De ECOstyle Ultrasone apparaten werken op basis van ultrasone geluiden die afgestemd zijn op het gehoorbereik van het dier dan men wil verjagen.  Daarom zijn andere (huis)dieren quasi ongevoelig voor de meeste ultrasone toestellen.

 • Honden en katten reageren op Cat & Dog free maar ondervinden geen hinder van andere toestellen
 • Let op voor andere knaagdieren (cavia’s, hamsters, konijnen,…) bij het gebruik van Mouse & Rat free in dezelfde ruimte.  Deze dieren behoren immers tot eenzelfde familie (knaagdieren) en reageren ook op de aangepaste geluidsfrequenties.
 • Ultrasone geluiden gaan niet door harde materialen (muren, vloeren, plafonds) waardoor huisdieren in een andere ruimte weinig tot geen hinder zullen ondervinden.
 • Vogels ondervinden geen hinder van ultrasone geluiden.

 

Plaatsing ultrasone toestellen met bewegingssensor

Deze toestellen zijn uitgerust met een sensor die bewegingen detecteert in een hoek van ongeveer 80° en tot op een afstand van 12m.  Hoe optimaal dit bereik is hangt voor een groot deel af van de correcte plaatsing van het toestel. 

 • Een toestel dat in volle zonlicht of fel licht staat, zal beweging minder ver capteren dan een toestel in de schaduw of bij schemerlicht
 • Ook de hoek waarin het toestel wordt benaderd speelt een rol.  Optimaal is om het toestel te plaatsen langs het pad van het dier, zodat het voorbij het toestel komt en er niet recht op toestapt

Zoekveld

4 + 4 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.