Ratten en muizen

100% gifvrij voorkomen, verjagen, vangen en bestrijden

Bij de gedachte aan de aanwezigheid van muizen en ratten in de woning krijgen veel mensen spontaan de rillingen.  We willen deze beestjes niet in onze woning, want ze kunnen ernstige overlast bezorgen. Ze vreten aan je meubels, plinten, isolatie en kabels. Bovendien dragen ze verschillende ziektes bij zich. Maar net als mensen zoeken deze knaagdieren in de wintermaanden ook de warmte op. Dit betekent dat je ze de komende maanden weer vaker kunt tegenkomen.    

Stap 1. Voorkomen

Een plaag voorkomen is beter dan een plaag bestrijden. Muizen en ratten komen af op voedsel. Sluit daarom voedselvoorraden goed af zodat ze geen reden hebben om binnen te komen. Ruim afval en rommel ook zoveel mogelijk op, want muizen en ratten zijn altijd op zoek naar een schuilplaats. Daarbij is het belangrijk om na te gaan waar ze je woning binnen komen en deze openingen hermetisch af te sluiten. Onze Mouse & Rat Stop producten helpen je hierbij.

 

Stap 2. Verjagen

Muizen en ratten die al hun weg naar binnen hebben gevonden kun je verjagen met ultrasoon geluid. Ultrasoon geluid is voor mensen vrijwel niet hoorbaar, maar voor muizen heel storend en geeft ze voldoende reden om de kamer te verlaten.  Klik hier voor meer informatie over onze Ultrasone verjagers.

Stap 3. Vangen

Wanneer je liever geen gif in je woning gebruikt dan zijn vallen een goed alternatief. Vallen bestaan er in vele soorten en maten. Een muis kan goed levend gevangen worden en op een veilig plekje ver van huis worden uitgezet.  Wanneer je kiest voor een dodende val, let dan op de volgende punten:

  • Krachtige slag: voorkomt onnodig lijden
  • Veilig: voorkom dan kinderen of huisdieren toegang hebben tot de val
  • Hygiënisch: voorkom dat je het dier moet aanraken

Bij de muizen- en rattenvallen van ECOstyle kunt u op deze eigenschappen rekenen. 

Stap 4. Bestrijden

Wanneer je de plaag met bovenstaande stappen niet onder controle krijgt is gif een oplossing. Laat u hierover goed voorlichten in de winkel.

Zoekveld

4 + 0 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.