ECOstyle België

Van nature bewust

 

Een tuin zonder onkruid, mos en groene aanslag, wie droomt er niet van?

De meeste tuinliefhebbers hebben niet de tijd om regelmatig in de tuin aan het werk te zijn, maar wensen toch een mooie tuin die niet overwoekerd wordt door allerlei onkruid. De oplossing moet effectief zijn, maar wel op een natuurlijke en mens- en diervriendelijke wijze. Dat kan met ECOstyle Ultima Onkruid & Mos, een ecologisch verantwoorde onkruidbestrijder zonder glyfosaat die tot in de wortels doordringt en zo de hergroei voorkomt.

Meer informatie over Ultima Onkruid en Mos

Zaaien en planten in de moestuin

Als moestuinliefhebber twijfel je soms of het al het goede moment is om te zaaien of te planten. Erwten, radijsjes, tuinbonen, rapen, ajuin en sjalot kan je al vroeg zaaien. Met warmte- minnende groenten zoals courgette, komkommer en tomaat wacht je best nog even, of start je onder glas.

Join the organic cycle

ECOstyle gebruikt natuurlijke werkzame stoffen die snel worden afgebroken en daardoor een minimale impact hebben op de natuur. Door onze ecologische producten in je tuin te gebruiken verstoor je de natuurlijke processen in de tuin dus niet. Natuurlijk tuinieren draagt bij aan een gezonde bodem boordevol leven en daardoor veel gezondere en sterkere planten. Gezonde planten zijn beter weerbaar tegen allerlei ziekten en plagen. Resultaat is een prachtige tuin zonder zorgen en vol leven.

ECOstyle Biodiversiteit

De aarde krioelt van het leven: die grote verscheidenheid aan planten, dieren en micro-organismen wordt biodiversiteit genoemd. Zowel zichtbare als microscopisch kleine organismen in de tuin bestuiven bloemen, bestrijden plagen, verbeteren de structuur van de bodem en bevorderen de groei van planten.

ECOstyle Aqua-Kalk

Aqua-Kalk is een 100% natuurlijke kalk, gewonnen uit de reststoffen van het onthardingsproces van drinkwater. Door de kalk niet af te graven uit kalkgroeves wordt de natuur gespaard. De grondstof is CO2-neutraal en daardoor minder belastend voor onze leefomgeving. 

ECOstyle Meststoffen

Een gezonde bodem is bevolkt met insecten, wormen en micro-organismen. Deze helpen bij de omzetting van organisch afval tot humus en voedingsstoffen. Onze organische meststoffen verrijkt met micro-organismen bevorderen een rijk bodemleven en een goede bodemstructuur, die de wortelvorming stimuleren.

ECOstyle Cocopeat Potgrond

Cocopeat Potgrond wordt gemaakt van gecomposteerde kokosvezels, een restproduct uit de kokosindustrie. Het is een duurzaam en milieuverantwoord alternatief voor traditionele turfpotgrond, die afgegraven wordt uit kwetsbare veengebieden. De zongedroogde kokosvezel wordt in geperste vorm naar Europa verscheept om ruimte en dus brandstof te besparen.

Natuurlijke vijanden

Aaltjes en adalia zijn natuurlijke vijanden die alleen de schadelijke insectensoorten op een natuurlijke wijze bestrijden. Een ideale methode, zoals de natuur het bedoeld heeft. Op deze wijze is de bestrijding mogelijk van veel voorkomende plagen.

ECO buzz
ECOstyle Facebook

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends in tuinland? Volg dan zeker onze Facebook pagina, we geven jullie dagelijks een leuke mix van tips, trics, tuinhumor en productinformatie.

Ga naar de Facebook pagina

ECOstyle verkooppunten

Opzoek naar ECOstyle producten? In onze shopfinder kan je jouw dichtsbijzijnde verkooppunten of online shops onmiddellijk vinden.

Zoek nu naar een shop in jouw buurt!

Ben jij al geabonneerd op onze maandelijkse nieuwsbrief boordevol nuttige informatie over ecologisch tuinieren? Boordevol praktische tips om de balans in je tuin op een natuurlijke wijze te behouden of te herstellen.

Schrijf je nu in!