Vous êtes ici

Phytoseiulus tegen spint

Phytoseiulus tegen spint

Roofmijt, doeltreffend tegen spint
Gaat actief op zoek naar prooi
Uitzetten bij beginnende aantasting

Geel verkleurde bladeren of webjes tussen bladeren?

Zie je gele spikkeltjes of streepjes op de bladeren, doffe planten, gele of bruine bladeren en zijn er aan de onderkant van het blad kleine roodoranje kruipende diertjes? Dan hebben je planten last van spintmijten. Het is belangrijk om op tijd in te grijpen, want op termijn maken ze ook webjes tussen de bladeren en kan de plant afsterven. Bijvoorbeeld tomaat, aardbeiplanten, komkommer, paprika, bonen, aubergines en allerlei potplanten zijn gevoelig aan spint. Vooral bij droog en warm weer kunnen spintmijten toeslaan op een tochtig plekje in de serre of kas. 

Hoe spint effectief bestrijden?

De meestgebruikte roofmijt tegen spint is de Phytoseiulus persimilis. Deze felrode roofmijt kruipt sneller dan de spint en voedt zich ook uitsluitend met spint. Zet deze roofmijt in zodra de eerste spint aanwezig is. Zeker hoge concentraties spint kunnen goed aangepakt worden met deze roofmijt. 

> download de folder

We raden aan om 50 roofmijten/m² in te zetten. Dit kan natuurlijk afwijken als de infectie hoog is. De behandeling nog eens herhalen is dan aangewezen. In de verpakking zitten 1.000 roofmijtvrouwtjes en jonge roofmijten in strooisel. Deze hoeveelheid volstaat voor 20m² bladoppervlakte.

De optimale temperatuur is belangrijk voor het behalen van een goed resultaat. Deze roofmijt voelt zich namelijk het meest comfortabel bij een temperatuur van 27°C en een luchtvochtigheid van 80%. Dan zal deze zich het beste voortplanten.

1000 stuks voor 20 m²

Formulaire de recherche

Ook interessant