ECOstyle België

Van nature bewust

Zaaien en planten in de moestuin

Als moestuinliefhebber twijfel je soms of het al het goede moment is om te zaaien of te planten. Erwten, radijsjes, tuinbonen, rapen, ajuin en sjalot kan je al vroeg zaaien. Met warmte- minnende groenten zoals courgette, komkommer en tomaat wacht je best nog even, of start je onder glas.

Een tuin zonder onkruid, mos en groene aanslag, wie droomt er niet van?

De meeste tuinliefhebbers hebben niet de tijd om regelmatig in de tuin aan het werk te zijn, maar wensen toch een mooie tuin die niet overwoekerd wordt door allerlei onkruid. De oplossing moet effectief zijn, maar wel op een natuurlijke en mens- en diervriendelijke wijze. Dat kan met ECOstyle Ultima Onkruid & Mos, een ecologisch verantwoorde onkruidbestrijder die tot in de wortels doordringt en zo de hergroei voorkomt.

 

Meer informatie over Ultima Onkruid en Mos

Join the organic cycle

ECOstyle gebruikt natuurlijke werkzame stoffen die snel worden afgebroken en daardoor een minimale impact hebben op de natuur. Door onze ecologische producten in je tuin te gebruiken verstoor je de natuurlijke processen in de tuin dus niet. Natuurlijk tuinieren draagt bij aan een gezonde bodem boordevol leven en daardoor veel gezondere en sterkere planten. Gezonde planten zijn beter weerbaar tegen allerlei ziekten en plagen. Resultaat is een prachtige tuin zonder zorgen en vol leven.

ECOstyle Biodiversiteit

De aarde krioelt van het leven: die grote verscheidenheid aan planten, dieren en micro-organismen wordt biodiversiteit genoemd. Zowel zichtbare als microscopisch kleine organismen in de tuin bestuiven bloemen, bestrijden plagen, verbeteren de structuur van de bodem en bevorderen de groei van planten.

ECOstyle Aqua-Kalk

Aqua-Kalk is een 100% natuurlijke kalk, gewonnen uit de reststoffen van het onthardingsproces van drinkwater. Door de kalk niet af te graven uit kalkgroeves wordt de natuur gespaard. De grondstof is CO2-neutraal en daardoor minder belastend voor onze leefomgeving. 

ECOstyle Meststoffen

Een gezonde bodem is bevolkt met insecten, wormen en micro-organismen. Deze helpen bij de omzetting van organisch afval tot humus en voedingsstoffen. Onze organische meststoffen verrijkt met micro-organismen bevorderen een rijk bodemleven en een goede bodemstructuur, die de wortelvorming stimuleren.

ECOstyle Cocopeat Potgrond

Cocopeat Potgrond wordt gemaakt van gecomposteerde kokosvezels, een restproduct uit de kokosindustrie. Het is een duurzaam en milieuverantwoord alternatief voor traditionele turfpotgrond, die afgegraven wordt uit kwetsbare veengebieden. De zongedroogde kokosvezel wordt in geperste vorm naar Europa verscheept om ruimte en dus brandstof te besparen.

Insecten tegen insecten

Nuttige insecten en aaltjes zijn natuurlijke vijanden die alleen de schadelijke insectensoorten op een natuurlijke wijze bestrijden. Een ideale methode, zoals de natuur het bedoeld heeft. Op deze wijze is de bestrijding mogelijk van veel voorkomende plagen.

egels.jpg

Egels in je tuin aantrekken

Een wild stukje tuin biedt egels niet alleen beschutting maar ook veel voedsel. Ze voeden zich met slakken, kevers, larven, motten en andere insecten zoals regenwormen, oorwormen, duizendpoten en spinnen. Als je snoeit, laat dan een hoopje takken en bladeren liggen. Een rommelhoekje met wilde planten en struiken waar egels tussen kunnen kruipen, vormt een ideale schuilplaats voor egels.

Ontdek alle tips om egels in je tuin aan te trekken

ECO buzz

Elke maand kan je via ECOstyle.be kans maken op een leuke prijs. Deelnemen? Surf naar onderstaande pagina, geef een antwoord op de vraag en schiftingsvraag. Succes!

Ontdek er alles over

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends in tuinland? Volg dan zeker onze Facebook pagina, we geven jullie dagelijks een leuke mix van tips, trics, tuinhumor en productinformatie.

Ga naar de Facebook pagina

Opzoek naar ECOstyle producten? In onze shopfinder kan je jouw dichtsbijzijnde verkooppunten of online shops onmiddellijk vinden.

Zoek nu naar een shop in jouw buurt!